Περιγραφή
Το σιρόπι φράουλας είναι ένα γλυκό, φρουτώδες σιρόπι που παρασκευάζεται από πολτοποιημένες ή στραγγισμένες φράουλες και ζάχαρη.
Έχει έντονο κόκκινο χρώμα και γλυκιά, ξινή γεύση μαζί με έντονο φρουτώδες άρωμα.
Το σιρόπι χρησιμοποιείται συχνά ως επικάλυψη για επιδόρπια, όπως παγωτό, τηγανίτες και βάφλες, καθώς και ως πρόσθετο γεύσης σε ποτά, όπως smoothies, λεμονάδες και κοκτέιλ.
Το σιρόπι φράουλας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές ψησίματος, όπως κέικ, παγωτά και σάλτσες, για να προσθέσετε μια έκρηξη φρουτώδους γεύσης.
Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε λεμονάδα με σιρόπι φράουλας:
Συστατικά:
- 6 έως 8 λεμόνια, χυμωμένα (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1/2 φλιτζάνι σιρόπι φράουλας
- Παγάκια
- Φρέσκες φράουλες και φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε μια κατσαρόλα ανακατεύετε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
- Σε μια κανάτα, συνδυάστε το χυμό λεμονιού, το σιρόπι ζάχαρης και τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ανακατέψτε το σιρόπι φράουλας μέχρι να ενωθεί πλήρως.
- Βάζετε τη λεμονάδα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
- Σερβίρετε πάνω από παγάκια, γαρνίροντας με φρέσκες φράουλες και φέτες λεμονιού αν θέλετε.
Αυτή η δροσιστική λεμονάδα με μια νότα γλυκιάς γεύσης φράουλας είναι ιδανική για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Απολαύστε!
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.