Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 63, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 19003

Πουρέδες για Κοκτέιλ

Πρακτικοί και εύχρηστοι πουρέδες για κοκτέιλ φρούτων που δίνουν μοναδικό χαρακτήρα σε κάθε cocktail ανεξαρτήτως εποχής, κάνοντας την δουλειά του bartender πιο εύκολη.

Ο πουρές φρούτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό σε κοκτέιλ για να προσθέσει φυσική γλυκύτητα και γεύση.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως γαρνιτούρα ή επικάλυψη στο έτοιμο κοκτέιλ.

Μερικά δημοφιλή κοκτέιλ που χρησιμοποιούν πουρέ φρούτων περιλαμβάνουν Margaritas, Daiquiris και Bellinis.

Banana Cocktail by DelDore Roasters - Πουρέδες για Κοκτέιλ

ΜΠΑΝΑΝΑ

Ο πουρές φρούτων μπανάνας είναι ένα παχύρρευστο, λείο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένη ώριμη σάρκα μπανάνας.

Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε κοκτέιλ και άλλα μικτά ποτά, καθώς προσθέτει μια κρεμώδη, γλυκιά και ελαφρώς τροπική γεύση και ένα λαμπερό κίτρινο χρώμα.

Ο πουρές μπανάνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μια ποικιλία από κοκτέιλ με τροπικό θέμα, όπως pina coladas, daiquiris και smoothies μπανάνας.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών, όπως milkshakes και smoothies, ή ως επικάλυψη για επιδόρπια, όπως παγωτό ή τηγανίτες.

Ταιριάζει καλά με άλλες τροπικές γεύσεις όπως η καρύδα, ο ανανάς και το ρούμι.

Όταν χρησιμοποιείτε πουρέ μπανάνας σε κοκτέιλ, πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα που χρησιμοποιείτε, καθώς μπορεί να υπερνικήσει άλλες γεύσεις και να γλυκάνει υπερβολικά το ποτό.

Banana Cocktails – Συνταγή:

  • Παγάκια
  • 1½ Μέρη Vodka
  • 1½ Μέρη Banana Puree
  • Μπανάνα

Γεμίστε ένα σέικερ με παγάκια. Προσθέστε όλα τα υλικά. Ανακινήστε και στραγγίστε σε ένα κοντό ποτήρι. Γαρνίρετε με μπανάνα.

Πουρέδες για Κοκτέιλ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΥΡΑ

Ο Berry Mix είναι ένα παχύρρευστο, λείο υγρό που παρασκευάζεται από αναμεμειγμένα πολτοποιημένα μούρα και στραγγισμένα.

Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε κοκτέιλ και άλλα μικτά ποτά, καθώς προσθέτει μια γλυκιά, φρουτώδη γεύση και ένα ζωηρό μπλε-μωβ χρώμα.

Ο πουρές μούρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας ποικιλίας κοκτέιλ όπως μαργαρίτες μούρων, μαρτίνι και κοκτέιλ με αφρώδες κρασί.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών όπως smoothies, λεμονάδες και παγωμένα τσάγια.

Ο πουρές βατόμουρου μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει γεύση σε σιρόπια, μαρμελάδες και σάλτσες, καθώς και σε αρτοσκευάσματα όπως μάφινς, κέικ και πίτες.

Όταν χρησιμοποιείτε πουρέ μούρων σε κοκτέιλ, να έχετε κατά νου ότι μπορεί να είναι αρκετά πηχτός και βαρύς, οπότε ίσως χρειαστεί να αραιωθεί με λίγο νερό ή με σιρόπι γλυκόζης.

Ταιριάζει επίσης καλά με άλλες γεύσεις όπως λεμόνι, λάιμ, βασιλικός, θυμάρι και μέντα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια πινελιά βανίλιας ή κανέλας για να τονώσετε τις γεύσεις.

Συνταγή για κόκτειλ:

  • 30 ml Berry Mix Puree
  • 15 ml Λικέρ από Βατόμουρο
  • 180 ml αφρώδη οίνο ή σαμπάνια
  • Λίγα μούρα

Bάλτε τον πουρέ μούρων στον πάτο ενός παγωμένου ποτηριού σαμπάνιας, προσθέστε το λικέρ (παγωμένο) και περιχύστε με τον αφρώδη οίνο ή σαμπάνια. Λίγα μούρα για γαρνίρισμα.

Πουρέδες για Κοκτέιλ.

Lime Shotw with tequila by DelDore Roasters

ΛΑΪΜ

Ο πουρές φρούτων λάιμ είναι ένα παχύρρευστο, λείο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένη και στραγγισμένη σάρκα λάιμ.

Είναι ένα δημοφιλές συστατικό σε κοκτέιλ και άλλα μικτά ποτά, καθώς προσθέτει μια αναζωογονητική, πικάντικη γεύση και ένα λαμπερό πράσινο χρώμα.

Ο Lime Puree είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας ποικιλίας κοκτέιλ, όπως Margaritas, Daiquiris και τζιν και τόνικ, καθώς και για μη αλκοολούχα ποτά όπως το limeade (λεμονάδα από λάιμ).

Ο πουρές λάιμ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει μια έκρηξη γεύσης σε μαρινάδες, ντρέσινγκ και σάλτσες. Είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε Σεβίτσε (Ceviche), guacamole και άλλα αλμυρά πιάτα.

Ο πουρές λάιμ δίνει ξυνάδα στο ποτό και βοηθά στην εξισορρόπηση της γλυκύτητας των κοκτέιλ, αναδεικνύοντας τις γεύσεις των άλλων συστατικών ενώ προσθέτει μια νότα οξύτητας.

Συνταγή για σφηνάκια τεκίλα:

  • 200 ml Lime Puree
  • 200 ml Παγωμένο Νερό
  • 150 ml Τεκίλα Κίτρινη
  • 15 ml σιρόπι γλυκόζης (ή άλλο γλυκαντικό προαιρετικά)
  • Χυμό από φρέσκα λάιμ
  • Αλάτι για γαρνίρισμα
  • Φέτες λάιμ για γαρνίρισμα

Ανακινήστε πολύ και δυνατά σ’ ένα σέικερ με παγάκια το Lime Puree, το παγωμένο νερό και την Τεκίλα. Βυθίστε τα ποτήρια για σφηνάκια πρώτα στο χυμό λάιμ και έπειτα στο πιατάκι με το αλάτι. Τοποθετήστε φέτες λάιμ επάνω στο σφηνάκι.

Πουρέδες για Κοκτέιλ.

ΚΑΡΠΟΥΖΙ

Ο πουρές καρπουζιού είναι ένα παχύρρευστο, λείο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένη και στραγγισμένη σάρκα καρπουζιού.

Χρησιμοποιείται συχνά σε κοκτέιλ και άλλα μικτά ποτά για να προσθέσει μια δροσιστική, φρουτώδη γεύση και ένα ζωντανό ροζ χρώμα.

Όταν χρησιμοποιείτε Watermelon Puree σε κοκτέιλ, μπορείτε είτε να τον αναμίξετε απευθείας στο ποτό είτε να τον χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το χείλος του ποτηριού.

Ο πουρές καρπουζιού είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας ποικιλίας κοκτέιλ, όπως μαργαρίτες, νταϊκιρίς και μοχίτο καρπούζι.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μη αλκοολούχων ποτών, όπως smoothies και γρανίτες, ή ως επικάλυψη για επιδόρπια, όπως παγωτό ή σορμπέ.

Watermelon Cocktails – Συνταγή:

  • 250 ml πουρέ καρπουζιού
  • 50 ml βότκα, καλά παγωμένη
  • 5 ml σιρόπι γλυκόζης, (προαιρετικά)
  • 5 ml χυμό λάιμ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
  • 1 φέτα καρπούζι & 1 φύλλο δυόσμου για γαρνίρισμα

 

Ξύστε ένα λάιμ για το γαρνίρισμα και στη συνέχεια στύψτε το φρέσκο χυμό του. Προσθέστε σ’ ένα σέικερ με παγάκια όλα τα υλικά και ανακινήστε πολύ και δυνατά. Γυρίστε το μείγμα σ’ ένα ποτήρι κοκτέιλ, πασπαλίστε με το ξύσμα λάιμ και γαρνίρετε με ένα μικρό κομμάτι καρπούζι και δυόσμο.

Πουρέδες για Κοκτέιλ.

Passion Fruit Puree mohito by DelDore Roasters - Πουρέδες για Κοκτέιλ

ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ

Ο πουρές από φρούτα του πάθους είναι ένα απαλό, παχύρρευστο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένα φρούτα του πάθους.

Χρησιμοποιείται συχνά ως μείγμα για κοκτέιλ και άλλα ποτά για να προσθέσει μια τροπική, ελαφρώς ξινή γεύση.

Όταν χρησιμοποιείτε Passion Fruit Puree σε κοκτέιλ, μπορείτε είτε να τον αναμίξετε απευθείας στο ποτό είτε να τον χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το χείλος του ποτηριού.

Συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από οινοπνευματώδη ποτά, όπως το ρούμι, η τεκίλα και η βότκα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας κοκτέιλ με τροπικό θέμα, όπως μαρτίνι από φρούτα του πάθους και μοχίτο.

Εκτός από τη χρήση του σε κοκτέιλ, ο πουρές φρούτων του πάθους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες γλυκές ή αλμυρές παρασκευές, όπως σορμπέ, σάλτσες και μαρινάδες.

Συνταγή για μοχίτο με Passion Fruit Puree:

  • 8 φύλλα μέντας
  • 90ml Λευκό Ρούμι
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 30 ml σόδα
  • 7,5 ml σιρόπι γλυκόζης
  • 2 κουταλιές της σούπας Passion Fruit Puree

Σε ένα σέικερ προσθέστε τα οκτώ φύλλα μέντας, το λευκό ρούμι, το σιρόπι γλυκόζης, το χυμό λεμονιού και τον πουρέ και ανακατέψτε.

Προσθέστε λίγο πάγο και στη συνέχεια ανακινήστε δυνατά μέχρι να παγώσει το εξωτερικό του σέικερ.

Βάλτε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι μοχίτο, προσθέστε λίγο ακόμα πάγο και περιχύστε με σόδα.

Γαρνίρετε με ένα κλωνάρι δυόσμου και μια φλούδα από το φρούτο και σερβίρετε.

Πουρέδες για Κοκτέιλ.

ΦΡΑΟΥΛΑ

Ο πουρές φράουλας είναι ένα λείο, παχύρρευστο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένες φράουλες.

Χρησιμοποιείται συνήθως ως μείγμα για κοκτέιλ και μπορεί να προσθέσει μια γλυκιά, φρουτώδη γεύση στα ποτά.

Όταν χρησιμοποιείτε Strawberry Puree σε κοκτέιλ, μπορείτε είτε να τον αναμίξετε απευθείας στο ποτό είτε να τον χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το χείλος του ποτηριού.

Συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από οινοπνευματώδη ποτά, όπως βότκα, ρούμι και τεκίλα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μεγάλης ποικιλίας κοκτέιλ, από φρουτώδη μαρτίνι έως τροπικές μαργαρίτες.

Έχει ένα έντονο κόκκινο χρώμα και μια γλυκιά, ξινή γεύση που είναι χαρακτηριστική της φράουλας.

Ο πουρές φράουλας εκτός από τα ποτά  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες παρασκευές, όπως smoothies, παγωτά, κέικ και σάλτσες, και μπορεί να είναι ένας νόστιμος και βολικός τρόπος για να προσθέσετε τη γεύση της φράουλας στη μαγειρική σας.

Συνταγή για κοκτέιλ Vodka:

  • 1& 1/5 μέρος Vodka
  • 3/4 μέρος Strawberry Puree
  • 3/4 μέρος φρέσκος χυμός λεμόνι
  • 3/4 μέρος σιρόπι γλυκόζης
  • 4 φύλλα βασιλικού
  • παγάκια
  • ψιλοκομμένες φράουλες & βασιλικό

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ. Ανακινήστε και στραγγίστε σε ένα παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ. Γαρνίρετε με φράουλα και βασιλικό.

Πουρέδες για Κοκτέιλ.

Πουρέδες για Κοκτέιλ - DelDore Roasters

ΜΑΝΓΚΟ

Ο πουρές μάνγκο είναι ένα λείο, παχύρρευστο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένα μάνγκο.

Χρησιμοποιείται συχνά ως γλυκιά προσθήκη για τροπικά κοκτέιλ και άλλα ποτά.

Όταν χρησιμοποιείτε Mango Puree σε κοκτέιλ, μπορείτε είτε να τον αναμίξετε απευθείας στο ποτό είτε να τον χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το χείλος του ποτηριού.

Συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από οινοπνευματώδη ποτά, όπως ρούμι, τεκίλα και τζιν, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μεγάλης ποικιλίας κοκτέιλ, με τροπικό θέμα, όπως μαργαρίτες μάνγκο, piña coladas και τροπικά punches.

Εκτός από τη χρήση του σε κοκτέιλ, ο πουρές μάνγκο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παρασκευές, όπως smoothies, παγωτά, σάλτσες και μαρινάδες.

Συνταγή για κοκτέιλ με ρούμι:

  • 50 ml ρούμι
  • 90 ml Mango Puree
  • 1 κγ χυμό λάιμ
  • 1 κγ σιρόπι γλυκόζης
  • 1 στάλα bitter
  • παγάκια

 

Σε ένα σέικερ με παγάκια βάζετε το ρούμι, τον πουρέ μάνγκο, τον χυμό λάιμ και το bitter. Ανακινήστε γρήγορα και δυνατά. Σουρώστε σε ένα μεγάλο ποτήρι γεμάτο με πάγο. Γαρνίρετε με μια φρέσκια φέτα μάνγκο. Φτιάχνει 1 κοκτέιλ.

Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια μας και αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε πως να φτιάξετε τα καλύτερα κοκτέιλ  για τους πελάτες σας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω:

DELDORE E.E.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ