Περιγραφή
Ο πουρές από φρούτα του πάθους είναι ένα απαλό, παχύρρευστο υγρό που παρασκευάζεται από πολτοποιημένα φρούτα του πάθους.
Χρησιμοποιείται συχνά ως μείγμα για κοκτέιλ και άλλα ποτά για να προσθέσει μια τροπική, ελαφρώς ξινή γεύση.
Όταν χρησιμοποιείτε Passion Fruit Puree σε κοκτέιλ, μπορείτε είτε να τον αναμίξετε απευθείας στο ποτό είτε να τον χρησιμοποιήσετε ως επικάλυψη για το χείλος του ποτηριού.
Συνδυάζεται καλά με μια ποικιλία από οινοπνευματώδη ποτά, όπως το ρούμι, η τεκίλα και η βότκα, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας μεγάλης ποικιλίας κοκτέιλ με τροπικό θέμα, όπως μαρτίνι από φρούτα του πάθους και μοχίτο.
Εκτός από τη χρήση του σε κοκτέιλ, ο πουρές φρούτων του πάθους μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες γλυκές ή αλμυρές παρασκευές, όπως σορμπέ, σάλτσες και μαρινάδες.
Συνταγή για μοχίτο με Passion Fruit Puree:
- 8 φύλλα μέντας
- 90ml Λευκό Ρούμι
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 30 ml σόδα
- 7,5 ml σιρόπι γλυκόζης
- 2 κουταλιές της σούπας Passion Fruit Puree
Σε ένα σέικερ προσθέστε τα οκτώ φύλλα μέντας, το λευκό ρούμι, το σιρόπι γλυκόζης, το χυμό λεμονιού και τον πουρέ και ανακατέψτε.
Προσθέστε λίγο πάγο και στη συνέχεια ανακινήστε δυνατά μέχρι να παγώσει το εξωτερικό του σέικερ.
Βάλτε το μείγμα σε ένα ψηλό ποτήρι μοχίτο, προσθέστε λίγο ακόμα πάγο και περιχύστε με σόδα.
Γαρνίρετε με ένα κλωνάρι δυόσμου και μια φλούδα από το φρούτο και σερβίρετε.
Συστατικά:
Ζάχαρη, Φρούτα του πάθους (συμπυκνωμένος χυμός, νερό) 30%, Αρωματικές ύλες, Μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, Πυκνωτικό μέσο: πηκτίνη, Συντηρητικό: σορβικό κάλιο, Χρωστικές: καροτένιο, καραμελόχρωμα.
Διατροφικά στοιχεία ανά | 100ml |
---|---|
Ενέργεια | 1045kJ / 246Kcal |
Λιπαρά | 0g |
-εκ των οποίων κορεσμένα | 0g |
Υδατάνθρακες | 61g |
-εκ των οποίων σάκχαρα | 61g |
Πρωτεΐνες | 0g |
Φυτικές ίνες | – |
Αλάτι | 0g |
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.