Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 63, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 19003

Παράδοση και μεράκι συγχωνεύονται στις τρεις ποικιλίες ελληνικού καφέ που μπορείτε να βρείτε σ’ εμάς: Σκούρος, μέτριος ή ξανθός, παράγονται από δυνατά αλλά εκλεπτυσμένα χαρμάνια, ώστε να καλύψουν κάθε γούστο.

ποικιλίες ελληνικού καφέ
Greek Coffee Roasters - ποικιλίες ελληνικού καφέ

GREEK COFFEE ROASTERS

Ο ελληνικός καφές παρασκευάζεται αποκλειστικά και μόνο από κόκκους  “Arabica”, έτσι θεωρείται ότι έχει πιο ήπια, πιο γλυκιά γεύση από άλλα είδη κόκκων καφέ.

Ωστόσο, υπάρχουν παραλλαγές στη διαδικασία ψησίματος που μπορούν να παράγουν διαφορετικές γεύσεις και αρώματα στον καφέ.

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα παραλλαγών καβουρδίσματος ελληνικού καφέ:

Μέτριος (Medium Roast): Το μεσαίο καβούρδισμα είναι ο πιο συνηθισμένος και παραδοσιακός τρόπος καβουρδίσματος του ελληνικού καφέ.

Οι κόκκοι ψήνονται μέχρι να πάρουν ένα ανοιχτό καφέ χρώμα και να δώσουν μια ισορροπημένη γεύση με μέτρια οξύτητα.

Ξανθός (Light Roast): Ένα ελαφρύ ψήσιμο παράγει μια πιο ήπια γεύση με υψηλότερο επίπεδο οξύτητας.

Οι κόκκοι ψήνονται για μικρότερο χρονικό διάστημα και έχουν πιο ανοιχτό χρώμα.

Σκούρος (Dark Roast): Ένα σκούρο ψήσιμο παράγει μια πιο δυνατή, πιο τολμηρή γεύση με χαμηλότερο επίπεδο οξύτητας.

Οι κόκκοι ψήνονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουν πιο σκούρο χρώμα.

Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι  παραδείγματα παραλλαγών καβουρδίσματος ελληνικού καφέ και υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να προσαρμόσουμε αυτήν τη διαδικασία ψησίματος ώστε να παράγουμε διαφορετικές γεύσεις και αρώματα στον καφέ.

ποικιλίες ελληνικού καφέ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΨΗΣΙΜΟ - GREEK COFFEE ROASTERS

  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού ελληνικό καφέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά)

Οδηγίες:

Σε ένα μικρό μπρίκι ρίχνετε το κρύο νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί το νερό, προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιήσετε) και ανακατέψτε απαλά.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον καφέ να βράσει.

Μην ανακατεύετε τον καφέ όλη την ώρα αφού τον προσθέσετε στο νερό.

Καθώς ο καφές αρχίζει να βράζει, ένας αφρός θα εμφανιστεί από πάνω.

Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ο αφρός, αφαιρείτε το μπρίκι από τη φωτιά.

Αφήστε τον καφέ να καθίσει για ένα λεπτό πριν τον ρίξετε σε μικρά φλιτζάνια.

Ο ελληνικός καφές παραδοσιακά σερβίρεται με ένα ποτήρι κρύο νερό στο πλάι, το οποίο λέγεται ότι βοηθά στον καθαρισμό του ουρανίσκου και ενισχύει τη γεύση του καφέ.

Συχνά σερβίρεται με ένα γλυκό, όπως ένα παραδοσιακό  λουκούμι, μπακλαβά ή καταΐφι.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ελληνικός καφές πρέπει να καταναλώνεται αργά, καθώς είναι αφιλτράριστος και τα κατακάθια θα καθίσουν στον πάτο του φλιτζανιού.

ποικιλίες ελληνικού καφέ

Αφεθείτε στα έμπειρα χέρια μας και αφήστε μας να σας καθοδηγήσουμε πως να φτιάξετε ένα τέλειο ρόφημα για τους πελάτες σας. Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας παρακάτω:

DELDORE E.E.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ