Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 63, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 19003

Filter Coffee – Φίλτρου

12,00 

Filter Coffee – Καφές φίλτρου 500γ.

Κάθε γουλιά καφέ περιέχει λίγη από τη φροντίδα και το μεράκι μας, αφού οι ίδιοι επεξεργαζόμαστε, “καβουρδίζουμε” και τυποποιούμε τον καφέ που διανέμουμε σε κάθε σημείο της Ελλάδος.

SKU FILCOF-500 Category Tag

Περιγραφή

Ο καφές φίλτρου (filter coffee) είναι μια από τις παλαιότερες και απλούστερες μεθόδους παρασκευής καφέ.

Στη Γερμανία στις αρχές του 1900 η εφεύρεση των χάρτινων φίλτρων ήταν γεγονός και αποδίδεται στη Melitta Bentz, μια Γερμανίδα κυρία που το 1908 κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την ιδέα να ξεκινήσει μια εμπορική διανομή.

Αντιπροσωπεύοντας περίπου το 80% της παγκόσμιας κατανάλωσης, ο καφές φίλτρου εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα, γνωστά και πιο απολαυστικά ροφήματα με βάση τον καφέ στον κόσμο.

Ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Ευρώπη. Τόσο πολύ που έχει γίνει πραγματικό σύμβολο του αμερικανικού τρόπου ζωής.

Το σύστημα βασίζεται στην αρχή της αργής στάλαξης ζεστού νερού μέσα από ένα στρώμα αλεσμένου καφέ που τοποθετείται σε ένα χάρτινο ή μεταλλικό φίλτρο. Με τη διήθηση, το νερό διαλύει τις υδατοδιαλυτές ουσίες που περιέχονται στη σκόνη του καφέ, μεταφέροντάς τις στο νερό.

Δείτε λοιπόν πώς να ετοιμάσετε έναν τέλειο καφέ φίλτρου, ακόμα και στο σπίτι:

  • Ποσότητα καφέ: 7,5-8γρ.
  • Θερμοκρασία νερού: 92-96°C
  • Όγκος νερού: 125 ml
  • Χρόνος επαφής (νερό/καφές): 4-6 λεπτά

Το πιο χοντρό άλεσμα (σε σύγκριση με αυτό του εσπρέσο ή της μόκας) επιτρέπει στο νερό να διηθείται αργά και να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εκχύλιση.

Όταν είναι πολύ χονδροειδές κομμένος, ο καφές έχει αδύναμη γεύση.
Όταν είναι λεπτά χοντροκομμένος («κόλπο» που χρησιμοποιείται για να μειώσει το χρόνο και την απαραίτητη δόση και να εξοικονομήσει χρήματα) η γεύση είναι πικρή και κινδυνεύουμε να κάψουμε τον καφέ και να έχουμε ως αποτέλεσμα μία άσχημη γεύση.

O Filter Coffee της Deldore Roasters είναι ένα εκλεκτό μείγμα από προσεκτικά επιλεγμένους καφέδες Arabica, κατασκευασμένο με δεξιοτεχνία για να προσφέρει απόλαυση ανεξάρτητα της μηχανής παρασκευής του.

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2022 12 20T141603.793

 

 

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος500 g

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Εμφάνιση μόνο αξιολογήσεων σε Ελληνικά (0)

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Filter Coffee – Φίλτρου”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *