Λεωφόρος Πόρτο Ράφτη 63, Μαρκόπουλο Μεσογαίας, 19003

Επιτέλους πραγματοποιείτε το όνειρό σας. Ανοίγετε το δικό σας κατάστημα, που σερβίρει καφέ, αλλά βρίσκεστε μπροστά σε μία  σοβαρή απόφαση. 

Ποια συσκευή καφέ φίλτρου πρέπει να διαλέξετε για τη δική σας επιχείρηση?  Όλες έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Οπότε ποια είναι καλύτερη για εσάς?

Θα προσπαθήσουμε να σας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters
Coffee Maker For Cafe
coffee maker for cafe
coffee maker for cafe

Η επιλογή της μεθόδου εκχύλισης καφέ φίλτρου για μια καφετέρια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο του καφέ που σερβίρεται, τον όγκο του καφέ που παρασκευάζεται και τις προτιμήσεις των πελατών.

Για μια καφετέρια μεγάλου όγκου, μια αυτόματη καφετιέρα ή μια κανάτα “Pour-over”  μεγάλης χωρητικότητας μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτές οι μηχανές μπορούν να παρασκευάσουν μεγάλες ποσότητες καφέ γρήγορα και με συνέπεια, καθιστώντας τις ιδανικές για πολυσύχναστες καφετέριες.

Για εξειδικευμένες καφετέριες που εστιάζουν στον παραδοσιακό, υψηλής ποιότητας καφέ, μια κανάτα “Pour-over” ή μια γαλλική πρέσα (french Press), μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτές οι μέθοδοι επιτρέπουν στους baristas να ελέγχουν με ακρίβεια τον χρόνο και τη θερμοκρασία παρασκευής, με αποτέλεσμα ένα μοναδικό και γευστικό φλιτζάνι καφέ.

Τελικά, η επιλογή της μεθόδου εκχύλισης θα πρέπει να αντικατοπτρίζει τον τύπο του καφέ που σερβίρεται, τον όγκο του καφέ που παρασκευάζεται και τις προτιμήσεις των πελατών.

Μία επιχείρηση μπορεί να επιλέξει να προσφέρει πολλαπλές μεθόδους εκχύλισης για να καλύψει μια ποικιλία γεύσεων και προτιμήσεων.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters
Pour-Over Method - Filter Coffee

Περιγραφή μεθόδου Pour-Over

Ένας barista που σερβίρει καφέ σε πελάτες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο pour-over ακολουθεί συνήθως τα εξής βήματα:

 

 • Αλέθει τον καφέ στο σωστό μέγεθος για τη συσκευή.
 • Τοποθετεί ένα χάρτινο ή το πρωτότυπο φίλτρο της συσκευής και το τοποθετεί πάνω από την κανάτα ή μια ατομική κούπα καφέ.
 • Ρίχνει ζεστό νερό πάνω από το φίλτρο για να το ξεπλύνει και να προθερμάνει την κανάτα ή την κούπα. Αυτό βοηθά επίσης στην αφαίρεση τυχόν γεύσης χαρτιού από το φίλτρο.
 • Προσθέτει τον αλεσμένο καφέ στο φίλτρο.
 • Ξεκινά ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα ζεστού νερού πάνω από τον καφέ με κυκλικές κινήσεις, επιτρέποντας στον καφέ να ελευθερώσει τα αρώματά του. Στη συνέχεια, συνεχίζει να ρίχνει αργά ζεστό νερό πάνω από τον καφέ, γεμίζοντας την κανάτα ή την κούπα στον κατάλληλο χρόνο.
 • Αφαιρεί τον σταλάκτη από την κανάτα ή την κούπα και σερβίρει τον καφέ στον πελάτη.

 

Η μέθοδος pour-over επιτρέπει στον barista να ελέγχει τη διαδικασία παρασκευής και να παράγει ένα φλιτζάνι καφέ υψηλής ποιότητας με μοναδικό προφίλ γεύσης.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά σε εξειδικευμένα καφέ και γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στους λάτρεις του καφέ.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters
French Press Method - Coffee maker for cafe

Περιγραφή μεθόδου French Press

Ένας barista που σερβίρει καφέ σε πελάτες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο French Press ακολουθεί συνήθως τα εξής βήματα:

 • Αλέθει φρέσκους κόκκους καφέ στο σωστό μέγεθος για τη γαλλική πρέσα.
 • Γεμίζει τη γαλλική πρέσα με ζεστό νερό για να την προθερμάνει και στη συνέχεια αδειάζει το νερό.
 • Προσθέτει τον αλεσμένο καφέ στη πρέσα.
 • Ρίχνει ζεστό νερό πάνω από τον καφέ διασφαλίζοντας πως το νερό έχει καλύψει όλο τον καφέ.
 • Αφήνει τον καφέ να μουλιάσει για λίγα λεπτά, ανάλογα με την επιθυμητή ισχύ.
 • Πιέζει το έμβολο για να διαχωρίσει τον καφέ από το κατακάθι.
 • Αδειάζει τον καφέ σε μια κανάτα σερβιρίσματος ή απευθείας σε ένα φλιτζάνι καφέ και τον σερβίρει στον πελάτη.

Η μέθοδος της γαλλικής πρέσας παράγει ένα γεμάτο σώμα και πλούσιο φλιτζάνι καφέ, με ελαφρώς πιο τολμηρό γευστικό προφίλ από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.

Είναι μια δημοφιλής μέθοδος σε εξειδικευμένα καφέ και συχνά προτιμάται από τους λάτρεις του καφέ που εκτιμούν έναν δυνατό και γευστικό καφέ.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters
French Press for teas

Άλλη χρήση του French Press

Η επιχείρηση μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει γαλλική πρέσα για να σερβίρει τσάι.

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για την παρασκευή τσαγιού με χύμα φύλλα (όχι σε ατομικά φακελάκια), επειδή επιτρέπει στα φύλλα τσαγιού να βράσουν πλήρως και να απελευθερώσουν τη γεύση τους.

Για να χρησιμοποιήσετε μια γαλλική πρέσα για τσάι, απλά προσθέστε το χύμα τσάι στην πρέσα και ρίξτε ζεστό νερό πάνω από τα φύλλα, αφήνοντάς τα να βράσουν στον επιθυμητό χρόνο.

Στη συνέχεια, πιέστε προς τα κάτω το έμβολο για να διαχωρίσετε το τσάι από τα φύλλα. Το τσάι που θα προκύψει θα είναι γεμάτο σώμα και γευστικό.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένα καφέ  προτιμούν να χρησιμοποιούν ξεχωριστή συσκευή για τσάι, για να αποφύγουν τη διασταυρούμενη μόλυνση των γεύσεων του καφέ και του τσαγιού.

Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να καθαρίσετε καλά τη γαλλική πρέσα μεταξύ κάθε χρήσης, για να αποτρέψετε τυχόν υπολείμματα γεύσεων καφέ ή τσαγιού που μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση των επόμενων παρτίδων.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters

Ορισμένα καφέ επιτρέπουν στους πελάτες να χρησιμοποιούν μόνοι τους μια γαλλική πρέσα για να φτιάξουν τον δικό τους καφέ ή τσάι.

Αυτό παρατηρείται συχνά σε καφετέριες ή άλλα καταστήματα που εξυπηρετούν “self-serve”, ή που έχουν μία δική τους κοινότητα πελατών.

Παρέχοντας στους πελάτες μια γαλλική πρέσα, τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν ένα φρέσκο και γευστικό φλιτζάνι καφέ ή τσάι με τους δικούς τους όρους, ενώ εξοικονομούν χρόνο και εργασία για τον barista.

Ωστόσο, είναι σημαντικό για την επιχείρηση να παρέχει σαφείς οδηγίες για τη χρήση της γαλλικής πρέσας και να καθαρίζει και να συντηρεί τακτικά τον εξοπλισμό της, για να διασφαλίζει ότι δεν διακυβεύεται η ποιότητα του καφέ ή του τσαγιού.

Επιπλέον, ορισμένα καφέ μπορεί να απαιτούν από τους πελάτες να αγοράσουν τον δικό τους αλεσμένο καφέ ή φύλλα τσαγιού, ενώ άλλα μπορεί να τα παρέχουν ως μέρος της υπηρεσίας.

Συνολικά, το να επιτρέπεται στους πελάτες να χρησιμοποιούν γαλλική πρέσα μπορεί να είναι μια μοναδική και ευχάριστη εμπειρία για τους λάτρεις του καφέ και του τσαγιού και μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας φιλόξενης και εστιασμένης, στην κοινότητα, ατμόσφαιρα της επιχείρησης.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters
Σχέδιο χωρίς τίτλο 2023 02 08T122425.558

Αυτόματη μηχανή παρασκευής καφέ φίλτρου.

Οι επιχειρήσεις μερικές φορές προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτόματες μηχανές καφέ φίλτρου για διάφορους λόγους:

 

 • Οι αυτόματες μηχανές παράγουν σταθερά και αξιόπιστα αποτελέσματα, διασφαλίζοντας ότι οι πελάτες λαμβάνουν ένα φλιτζάνι καφέ σταθερής ποιότητας κάθε φορά.
 • Μπορούν να παρασκευάσουν καφέ γρήγορα και αποτελεσματικά, επιτρέποντας στους baristas να εξυπηρετήσουν περισσότερους πελάτες σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
 • Είναι εύκολες στη χρήση, απαιτώντας ελάχιστη εκπαίδευση για τους barista και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους.
 • Μπορεί να είναι πιο αποδοτικές μακροπρόθεσμα, καθώς δεν απαιτούν από τους baristas να αλέθουν και να μετρούν τους κόκκους καφέ με το χέρι και μειώνουν τα απόβλητα από τα χάρτινα φίλτρα.

 

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση αυτόματων μηχανών καφέ φίλτρου σε μία επιχείρηση, όπως:

 

 • Η ποιότητα του καφέ που παράγεται από μια αυτόματη μηχανή καφέ φίλτρου μπορεί να μην είναι τόσο καλή όσο ο καφές που παράγεται με χειροκίνητες μεθόδους, καθώς η μηχανή μπορεί να μην είναι σε θέση να ελέγξει τη θερμοκρασία και τον ρυθμό ροής του νερού με την ίδια ακρίβεια όπως ένας barista.
 • Απαιτούν τακτική συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου του καθαρισμού και της αντικατάστασης εξαρτημάτων, για να εξασφαλιστεί ότι συνεχίζουν να παράγουν καφέ σταθερής ποιότητας.
 • Μπορεί να χαλάσουν και να χρειαστούν επισκευή, κάτι που μπορεί να είναι δαπανηρό και να προκαλέσει διακοπές λειτουργίας στην επιχείρηση.
 • Περιορισμένες επιλογές: Μπορεί να μην προσφέρουν τόση ευελιξία όσο οι χειροκίνητες μέθοδοι, καθώς μπορεί να παράγουν μόνο έναν τύπο καφέ τη φορά, ενώ ένας barista που χρησιμοποιεί χειροκίνητη μέθοδο μπορεί να παράγει μια ευρύτερη ποικιλία κόκκων καφέ.

 

Συνολικά, ενώ οι αυτόματες μηχανές καφέ φίλτρου έχουν τα πλεονεκτήματά τους, οι επαγγελματίες πρέπει να σταθμίσουν τα οφέλη έναντι των κινδύνων και να καθορίσουν εάν αυτός ο τύπος εξοπλισμού είναι η καλύτερη επιλογή για την επιχείρησή τους.

coffee maker for cafe - DelDore Roasters

Στην DelDore Roasters, πιστεύουμε στην παροχή της καλύτερης δυνατής εμπειρίας στους πελάτες μας.

Γι’ αυτό προσφέρουμε ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλο τον εξοπλισμό που προμηθεύεστε από εμάς. 

Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε για την παρασκευή του καφέ σας, θα είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε κάθε σας βήμα.

Είτε προτιμάτε ένα pour-over, μια γαλλική πρέσα ή μια αυτόματη μηχανή καφέ φίλτρου, θα φροντίσουμε να έχετε όλα τα εργαλεία και την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να σερβίρετε ένα νόστιμο και χορταστικό φλιτζάνι καφέ.

Επικοινωνήστε μαζί μας να συζητήσουμε για τον δικό σας εξοπλισμό καφέ – μπαρ.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα επικοινωνίας.

DELDORE E.E.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ

  Coffee Selections by DelDore Roasters

  Έχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσετε τον τέλειο καφέ στην επιχείρησή σας.

  Ο πλήρως εξοπλισμένος σταθμός barista μας, περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να σερβίρετε τέλεια ροφήματα espresso.

  Ακόμα μπορείτε να βρείτε από υψηλής ποιότητας μύλοι άλεσης έως κορυφαίες μηχανές εσπρέσο.

  coffee maker for cafe - DelDore Roasters